ART-Brummen exposeert vier weekenden per jaar

Ateliers zijn via een fietsroute bereikbaar

ART-Brummen exposeert vier weekenden per jaarDe Open Atelier- en Fietsroute van ART-Brummen voert langs adressen van kunstenaars in de gemeente Brummen. Zij stellen hun werk tentoon op eigen locatie. De kunstwerken zijn schilderijen in allerlei stijlen, glaswerk, foto’s, weefkunst, vogelhuisjes, keramiek, beelden van verschillend materiaal.

Stichting ART-Brummen is een samenwerkingsverband van kunstenaars. “Een aantal kunstenaars wilde het publiek een kijkje in de keuken geven. Een open atelier, waar bezoekers sfeer kunnen proeven en kennis kunnen maken met de werkwijze van de kunstenaar”, legt secretaris Joop van Ulden uit.

Het resultaat is dat zes tot tien kunstenaars een weekend hun werkruimte opruimen en omtoveren tot ‘even museum’. En dat viermaal per jaar van 11.00 tot 17.00 uur. Elk seizoen een weekend. “Er is regelmatig een wisseling in deelnemende kunstenaars. Daarnaast is er bijna altijd werk van gastexposanten te bewonderen”, vertelt Van Ulden. “Fiets mee en laat u verrassen door lokale kunst!” Een folder van de Open Atelier Route is verkrijgbaar op elk expositieadres en bij Toerist i Brummen en Toerist Eerbeek.

Meer informatie