Warning: include_once(/customers/9/7/d/visitbrummen-eerbeek.nl/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): Failed to open stream: No such file or directory in /customers/9/7/d/visitbrummen-eerbeek.nl/httpd.www/wp-content/advanced-cache.php on line 20 Warning: include_once(): Failed opening '/customers/9/7/d/visitbrummen-eerbeek.nl/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/9/7/d/visitbrummen-eerbeek.nl/httpd.www/wp-content/advanced-cache.php on line 20 De Brummense Overtuin – Stichting Visit Brummen Eerbeek

De Brummense Overtuin

De Brummense Overtuin ligt midden in het oude centrum van het schilderachtige Brummen. De rolstoelvriendelijke Brummens Overtuin wordt bezocht door vele tuinliefhebbers, tuinclubs en internationale tuinreisgezelschappen. Vele oude huizen hadden een deel van hun tuin aan de overzijde van de weg liggen en sommige eigenaren gaven hun huis daarom de naam De Overtuin. Het terrein van de huidige Brummense Overtuin behoorde tot begin 20ste eeuw bij het pal tegenover gelegen huis. De laatste bewoner, die geen kinderen had, heeft het terrein ondergebracht in de Stichting Kromhout. De vorige eigenaar van de Brummense Overtuin, notaris Mr. van der Brugge, heeft een deel van dit terrein gekocht en heeft er in 1998 zijn woonhuis op laten bouwen. Het huis heeft door haar uiterlijk met luiken en veranda de uitstraling van een landhuis rond 1850. Dit wordt versterkt door de oude bomen, waarvan de 175 jaar oude liriodendron Tuliferum Grandiflora, de echte tulpenboom, het pronkstuk vormt.

De voortuin is het meest authentieke deel van de tuin met de oude bomenopstand van het oorspronkelijke landhuis. De huidige tuinliefhebber heeft er zijn liefde voor rozen aan toegevoegd. Witte heesterrozen, variëteit Schneewitchen, witte stamrozen Schneewitchen en over de rozenboog abrikoos kleurige rozen variëteit Westerland. De achtertuin heeft een rechthoekige vorm met stenen looppaden. Evenwijdig aan de paden zijn borders beplant in een kleurenschema verlopend van koel blauw, grijs en geel aan de lange zijden tot warm, rood, oranje en geel aan de korte zijden. De vijverrand is van taxusvormen voorzien en het gehele jaar staan hier oude Franse tuinvazen afwisselend beplant met violen en narcissen in de winterperiode en agapanthussen en hosta’s in de zomer. In de bostuin zijn een tuinhuis in de vorm van een klassiek tempeltje, een kweekkas, kweekbakken en kompostbakken. Vele rododendrons, geraniums, grassen, sierrabarber (Rheum) geven deze tuin nog steeds het idee van een bostuin, mede door de hoge bomen rondom. Mensen zijn verrast door de onverwachte ruimte en stilte in de achter- en bostuin, en dat midden in de dorpskern van oud Brummen.

Bezoek adres: Arnhemsestraat 39, 6971 AP Brummen.

Routes Visit Brummen Eerbeek