Elis Ligtlee

Olympisch kampioen Baanwielrennen

Elis Ligtlee is olympisch kampioen Baanwielrennen Keirin, Rio de Janeiro 2016. Ze heeft heel wat rondjes gefietst vanuit Eerbeek. Het portret is gemaakt rondom de Posbank, een hoog punt in het heuvelachtige gebied van Nationaal Park Veluwzoom, grenzend aan Eerbeek. “Het is hier zo mooi, omdat het zo uitgestrekt is, je kunt zo ver vooruit kijken.”, aldus Elis Ligtlee.

Racefietsers, die een weekendje of weekje op bezoek zijn in Brummen Eerbeek, komen al gauw op de Posbank. “Wij hebben hier getraind met de selectie op het zwaarste punt van de Posbank, waar ook de Giro overheen is gekomen. En ik kan je vertellen dat dat heel zwaar is.” Maar de Posbank en de omgeving van Brummen Eerbeek – Veluwe IJssel – is fraai voor alle fietsers, al dan niet extra aangedreven door een batterij. Elis Ligtlee: “Ik vind de Posbank wel een hele mooie plek om te fietsen. Zowel sportief als recreatief.”

Wilt u de trainingsronde van Elis Ligtlee fietsen? Fiets dan de route ‘De 8 van Brummen Eerbeek’, hieronder in PDF te bekijken. Open de PDF in een nieuw venster om de PDF te downloaden.

Klik hier om de PDF in een nieuw tabblad of venster te openen.

[pdf-embedder url=”https://visitbrummen-eerbeek.nl/wp-content/uploads/2020/12/Folder-fietsroute-Elis-Ligtlee-website.pdf”]