Halloween Eerbeek voor durfals

Griezelen en huiveren op straat en op de fiets

Halloween Eerbeek voor durfalsGriezelen op de fiets tijdens een spookachtige tocht door mysterieuze bedrijfshallen, grimmige straten en het donkere buitengebied van Eerbeek. Je komt in een wereld die je hartslag zal opjagen en je sneller zal doen fietsen dan je ooit gedaan hebt.

Halloween Eerbeek is een groots spektakel dat tweejaarlijks in oktober plaatsvindt. Vier fietsroutes met een beleving die je bij zal blijven. Roor de Gans van Last Gear vertelt: “Deze routes zijn het hoogtepunt van Halloween in Eerbeek. Deelnemen aan de offroad-tochten van 14 en 15 kilometer kan op een mountainbike.

Per toerfiets kunnen de onroad-routes van 5 of 6 kilometer worden afgelegd. De te volgen wegen worden gemarkeerd door gekleurde lichtjes. Op 80 locaties onderweg is er iets te beleven.

Er doen zo’n 3.500 fietsliefhebbers mee. Niet alleen enthousiastelingen uit eigen land, maar ook deelnemers uit ondermeer België en Duitsland.” De ritten voeren langs een waterzuiveringbedrijf, wat met licht- en geluidseffecten zorgt voor een macabere ervaring. Je rijdt zomaar dwars door een kroeg, koeienstal of winkel en wordt al dan niet verrast door een gapend skelet, een opvliegende vleermuis of een grijnzende grim reaper. Alles is er op gericht om de deelnemers het gevoel te geven in een spookwereld te bivakkeren.

Halloween Ghost Bike Route; Parade; Griezel Express; Afterparty

Voor de Halloween Run Route is een parcours uitgezet die gaat door spookachtige straten in Eerbeek. De deelnemende lopers zullen ook hier wel eens een sprongetje maken van schrik. Naast de bewoners zorgen ook de plaatselijke ondernemers voor een spookachtige sfeer. Ze versieren de etalages, verkopen dingen die het daglicht niet kunnen verdragen of serveren onheilspellende gerechten.

Elke oktober zaterdagavond verandert Eerbeek in ‘Ghost Town’. Straatlantaarns dimmen, geluiden verharden. Wees op je hoede. De Gans schetst een beeld: “Spookachtig dansend trekt er dan een verlichte parade door de straten in Eerbeek. Iedereen kan deelnemen aan de parade. Informatie over vertrektijden en vertrekplek is te vinden op de betreffende websites.” Ook de Veluwse Stoomtrein is inmiddels bevangen door de Halloween koorts. Zij zetten de Griezel Express in. Plotseling komt de trein tot stilstand …

Tenslotte de Halloween Afterparty, een begrip in deze spookmaand. De Gans over het programma: “Dit feest begint tijdens de fietstocht en eindigt in het
holst van de nacht. Sporthal De Bhoele is nagenoeg onherkenbaar. Lekker dansen terwijl de fietsers nog hun route verrijden, die ook door deze sporthal leidt. Op het festijn treden meerdere DJ’s op en zorgt een liveband voor een muzikale show.”

De Halloween Party Bar is geopend tot de laatste feestgangers de party verlaten. ‘Halloween Party in De Bhoele, kom maar binnen als je durft’…

Meer informatie

Halloween Eerbeek 1x per 2 jaar, de even jaren