MTB-route Zuid Oost Veluwe

Venijnige klimmetjes, technische afdalingen

MTB-route Zuid Oost VeluweDe 52 kilometer lange MTB-route staat hoog in de top 10 van de meest favoriete mountainbike routes. Het parcours is uitgezet op de Veluwe en heeft 615 hoogtemeters. Starten kan in Eerbeek op de parkeerterreinen Landal Coldenhove en Imboschweg.

Vereniging Natuurmonumenten heeft bijna 1.000 paaltjes geplaatst om een 52 kilometer lange route voor terreinfietsers te creëren. De route kan in twee richtingen worden verreden. Samen met de aanrijdroutes en andere voor mountainbikers geschikt gemaakte paden, bevat het gebied zo’n 100 kilometer MTB-route!

De mountainbikepaden lopen dwars door de uitgestrekte Rhedense bossen met heide, heuvels, valleien, varens en zandverstuivingen. Het parcours loopt over het terrein van verschillende grondeigenaren zoals Staatsbosbeheer, Stichting Twickel en Natuurmonumenten.

Het is een technisch pittige route, met veel klimmetjes, scherpe bochten, singletracks en ook lange vlakke stukken. De moeilijkheidsgraad is vanzelfsprekend ook afhankelijk van hoe nat of hoe droog het bos is. De route is aangegeven op paaltjes met gele bordjes met een zwart MTB teken. De aanrijdroutes en verkortingen zijn aangegeven met geel/witte bordjes met een zwart teken.

Om de route te mogen rijden is een vergunning nodig. Kies uit een jaarvergunning, een 2-daagse MTB pas of een MTB dagpas. Online verkrijgbaar.

Meer informatie