Oogstfeest & Natuurdag

Niet voor watjes en prinsessen

Oogstfeest NatuurdagTwee zomer buiten evenementen. Beide terreinen worden door natuurmonumenten beheerd en dat merk je. Kenmerken: erg geschikt voor kinderen, buiten, flora en fauna, avontuur, landleven, doe-dingen, je verbazen en een hele dag zoet.

Het jaarlijkse Oogstfeest van biologische zorgboerderij de Groote Modderkolk in augustus trekt veel bezoekers, ruim 2.000. Je kunt het blote voetenpad lopen, hutten bouwen, ponyrijden, boogschieten, demonstraties met werkpaarden en schapenhonden zien, of kettingzagers en bijlwerpers en veel landbouwoldtimers waaronder een dorsmachine.

Op de boerderij is het overigens dagelijks open erf. Hier komen agrarische activiteiten, zorg en natuurbeheer bij elkaar. Je kunt een kijkje nemen in de stal, de boerderijwinkel, boomgaard, moestuin en theeschenkerij bezoeken, een huifkarrentocht maken of een wandeling maken in de omgeving.

De jaarlijkse Natuurdag op landgoed Leusveld is begin juni. Ook hier zijn de boswachters van Natuurmonumenten gastheer, dus zet je maar schrap. Ze organiseren excursies en begeleiden de kinderactiviteiten. Een handboog maken en -schieten, veilig boomklimmen met klimlijnen en haken, over de touwbrug lopen, stokbroodje op vuur bakken, met een schepnetje waterbeestjes zoeken en daarna natuurlijk weer terugzetten. Enzovoorts. De papa’s en mamma’s mogen meedoen, maar kunnen ook gaan zitten en genieten van livemuziek, de streekmarkt, koffie of een biopatatje.

Meer informatie

  • www.natuurmonumenten.nl
  • Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24a 7371 AA Loenen
  • Landgoed Leusveld, Rhienderensestraat 22 6964 BG Hall.