Pinksterfestival, drie dagen feest…

Grootstedelijk vermaak in dorpse sfeer

Pinksterfestival, drie dagen feest…Een jaarlijks evenement van drie dagen met theater, kunstmarkt, lekker eten en drinken, sport, muziek en een jaarmarkt met 350 kramen verdeeld over verschillende thema’s. Zet even drie kruizen in je agenda en doe lekker mee.

Met Pinksteren moet je in Brummen zijn. Het festival begint op sportieve wijze met een hardloopwedstrijd door het mooie dorp in lentetooi, daarna gaat het hollend door de uiterwaarden naar de finish op het Marktplein. Ren je vijf of tien kilometer?

Bij het vallen van de schemering verandert het Marktplein in een ietwat buitenlands aandoend theaterterras. Aan lange banken kun je een ter plaatse bereide pizza’s eten, of iets anders lekkers. Toevallige ontmoetingen leiden tot gezamenlijk dineren. Daarna of tussendoor vereer je de TheaterEtappe met je bezoek. Een etappe die bijvoorbeeld ook wordt ‘beklommen’ als spannende try-out of klaterende toegift van doorbrekende artiesten. In de intimiteit van theaterwagens geniet je van leuke, grappige, ontroerende, voorstellingen vol verhalen, poëzie, cabaret, theater en muziek. Nip aan je mojito en waag ook nog een nostalgisch dansje bij de platenbus (van Jackson five tot Shocking Blue).

Kunst koop je het liefst van de kunstenaar zelf. Eerste Pinksterdag verandert Brummen in een kunstdorp. Tientallen geselecteerde professionele kunstenaars uit het hele land tonen en verkopen hun werk op en rond het plein van de Oude Kerk. Behalve schilderijen in allerlei stijlen en technieken, ook foto’s, keramiek, textiel, sieraden, pentekeningen, weefwerk, glas, hout en niet dat oubollige, maar mooie kunst waar je blij van wordt, al verschillen de smaken natuurlijk.

Pinkstermarkt, Kunstmarkt, Theateretappe, Theater Lokaal, Pinksterrun

Op Tweede Pinksterdag is dan de traditionele Pinkstermarkt met 350 kramen. Geen kleintje, met jaarlijks rond de 25.000 bezoekers. De markt kent twaalf sectoren, die zijn verdeeld in straten en pleinen. Kies wat je leuk vindt!

Snuffel je graag in oude en nieuwe boeken of hou je van oude spulletjes? Vind je het leuk om een origineel en niet duur cadeautje te scoren of zoek je liever iets voor je pc? Hou je van het goede leven met een mooie tuin, lekkere chocolade en een heerlijk wijntje? Heb je nooit iets om aan te trekken? Weet je niet precies wat je zoekt en willen je kinderen niet meer meelopen?

Of geldt dit allemaal voor jou? Dan loop je via de boeken-, brocante- en Hip Crea & Onlinestraat, via het Groen- en Landlevenplein naar het Smaak- en Verwenplein. Daarna nog even doorstappen via de Klerenstraat richting de braderie en het Kinderplein met verschillende kinderactiviteiten. Straattheater, vrolijke muzikale intermezzo’s, de oergezellige foodtrucks en een optreden in de Oude Kerk ontbreken natuurlijk niet. Na afloop gegarandeerd bekaf en voldaan!

Meer informatie