Pinksterfestival, drie dagen feest…

Grootstedelijk vermaak in dorpse sfeer

Pinksterfestival, drie dagen feest…Een jaarlijks evenement rond Pinksteren met theater, kunstmarkt, lekker eten en drinken, muziek en een jaarmarkt met 350 kramen verdeeld over verschillende thema’s. Zet even drie kruizen in je agenda en doe lekker mee.

Jaarmarkt en straatartiesten

Met Pinksteren moet je in Brummen zijn. Het Pinksterfestival is opgebouwd rondom de traditionele Pinkstermarkt op Tweede Pinksterdag. Met 350 kramen en 25.000 bezoekers geen kleintje. De markt kent zo maar twaalf ‘pleinen’. Kies wat je leuk vindt.

Snuffel je graag in oude en nieuwe boeken of hou je van oude spulletjes? Vind je het leuk om een origineel en niet duur cadeautje te scoren of zoek je liever iets voor je pc? Hou je van het goede leven met een mooie tuin, lekkere chocolade en een heerlijk wijntje? Heb je even niets om aan te trekken? Willen je kinderen iets anders? Dan loop je via de boeken-, brocante- en Hip Crea & Onlinestraat, via het Groen- en Landlevenplein naar het Smaak- en Verwenplein. Daarna nog even doorstappen via de Klerenstraat richting de braderie en het Kinderplein met verschillende kinderactiviteiten. Straattheater, vrolijke muzikale intermezzo’s en oergezellige foodtrucks ontbreken natuurlijk niet. Na afloop gegarandeerd bekaf en voldaan!

Shantykoren

Ook op Tweede Pinksterdag: shantykoren in de Oude Kerk van Brummen. De kerk op zijn kop met zeemansliederen, shanties, ballades, meezingers en meeklappers. Lekker meedeinen met vier verschillende koren.

Kunstmarkt

Eerste Pinksterdag verandert Brummen in een kunstdorp. Tientallen geselecteerde professionele kunstenaars uit het hele land tonen en verkopen hun werk op en rond het plein van de Oude Kerk, de Kunstmarkt. Behalve schilderijen in allerlei stijlen en technieken, ook foto’s, keramiek, textiel, sieraden, pentekeningen, weefwerk, glas, hout en niet dat oubollige, maar mooie kunst waar je blij van wordt, al verschillen de smaken natuurlijk.

Marktplein en TheaterEtappe

Eerste Pinksterdag en de avond ervoor verandert het Marktplein in een ietwat buitenlands aandoend theaterterras. Toevallige ontmoetingen leiden tot gezamenlijk dineren. Daarna of tussendoor vereer je de TheaterEtappe met je bezoek. Bekende en juist onbekende artiesten, spannende try-outs of juist klaterende toegiften. In de intimiteit van theaterwagens geniet je van leuke, grappige, ontroerende, voorstellingen vol verhalen, poëzie, cabaret, theater en muziek. Nip aan je mojito en waag ook nog een nostalgisch dansje bij vinyl (van Jackson five tot Shocking Blue).

Meer informatie