Pontveer trefpunt van vakantiegangers en dagjesmensen

Zitten, kijken, spelen aan de oever van de IJssel

Pontveer trefpunt van vakantiegangers en dagjesmensenDe oversteek van de IJssel tussen Brummen en Bronkhorst is een attractie op zich. Vanaf de banken op de Brummense oever kun je uren kijken naar alles wat voorbij komt. Klassieke auto’s, enorme binnenvaartschepen, snelle plezierboten. En al die mensen, op al die fietsen.

Johan en Neelie wonen op een Zeeuws eiland. Het is voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat ze hun vakantie doorbrengen op de Veluwezoom. Zij maken tijdens hun fietstocht een stop aan de Brummense kant van de IJssel. “We verblijven op een bungalowpark en zijn helemaal verknocht aan deze omgeving. We hebben al vele fietstochten gemaakt.

Nu voor het eerst steken we de IJssel over. Via Bronkhorst en Doesburg naar Dieren. Dan langs het Apeldoorns Kanaal naar Eerbeek en via de Loenense Waterval terug naar onze bungalow. Maar eerst nog even genieten van het uitzicht op de rivier. Het is hier prachtig”, zegt Johan.

Zeeland is toch ook een vakantieprovincie?! Neelie legt uit: “Ja, bij ons is er strand en zee. Maar het is er ook vlak en het waait er vaak. Wij zijn helemaal verliefd geworden op deze streek. Alles is zo groen en er zijn veel mooie uitgestrekte bos- en heidegebieden. Je hoort zoveel vogels. Echt uniek.” Het Zeeuwse echtpaar laat weten ook de komende jaren hier hun vakantie door te brengen.

Meer informatie

Vaartijden pontveer Bronkhorst-Brummen: Maandag tot en met vrijdag 07.30-19.00 uur. Zaterdag, zon- en feestdagen 09.30- 19.00 uur. Van oktober tot en met april wordt de vaartijd elke dag ingekort naar 17.00 uur. In het weekend en op feestdagen slaapt de schipper dan uit tot 10.00 uur. Bij ijsgang, boven windkracht 7 en bij hoogwater vaart de pont niet.