Rondje Hall en Leusveldwandeling

Alle vier seizoenen prachtig!

Rondje Hall en Leusveldwandeling‘Het goede van Brummen’, zo zou je deze wandelingen ook kunnen noemen. Bossen, weitjes, een landgoed, bosranden, vennen, heldere beken, welluidende stilte, vlinders in de zomer en op de paal zit een buizerd. Een smal weggetje door het paradijs.

Vierkante eiken palen met een afgeschuinde kop en daarop een groen (rondje Hall) of een rood bordje (Leusveldwandeling). Deze twee wandelingen zijn ontwikkeld door de dorpsraad en zó goed aangegeven, dat je ze zonder kaart kunt lopen.

Je kunt ze linksom of rechtsom lopen, in één keer (16.8 km) of als twee aparte wandelingen (8.2, 8.6 km). Startpunt van beide wandelingen is het kerkje van Hall. Daar hangt een overzichtskaart die je kunt fotograferen.

De routes worden goed onderhouden en zijn ook nog eens heel mooi. Dat is het enige probleem, je kijkt je ogen
uit en dan wil je toch nog wel eens een paaltje missen. Het Rondje Hall voert je voor een groot deel langs de Oekense Beek. Verder loop je door de stille buitengebieden van Hall, een kleinschalig bos en over de Kaniestraat, een brede zandweg met links bos en rechts natte graslanden.

De Leusveldwandeling voert over smalle voetpaden door bos, bosranden, schrale weitjes en langs jachthuis het Leusveld dat in een prachtig parkbos half verscholen ligt. Een korte omweg brengt je naar een uitzichtspunt met waterplassen, bosranden en graslanden. Via de Kaniestraat voert het terug naar het kerkje in Hall. Op beide wandelingen heb je kans een ree te ontmoeten. Draag goede schoenen als het nat is en geniet…

Meer informatie

  • Folder Wandelen rond Hall gratis verkrijgbaar bij Toerist i, restaurants, campings en B&B‘s.
  • Startpunt Hallse Kerk, Dorpsstraat 57, 6964 AA Hall.