Route 50 meets Route 66

‘Gelijk opfietsen’ met toerfiets en mountainbike

Route 50 meets Route 66Stel zíj wil fietsen op leuke wegen, bezienswaardigheden aandoen en koffie op een terras. Maar híj wil fietsen in het zand, fraaie uitzichten ontdekken en ook best koffie op een terras. Of andersom. Dan fietst de een deze toerfietsroute van 50 km en ander deze ATB-route van 66 kilometer. En je treft elkaar op het terras.

Annemieke Hoevers van de Eerbeekse ATB-Club Last Gear vertelt over Route 50/66: “Enkele leden zijn in 1966 geboren en onlangs 50 jaar geworden. Zo is de naam ontstaan”.

“De combinatie van de twee routes is ontsproten uit eigen vakantie ervaringen. Vanuit onze club vinden wij het leuk om af en toe iets nieuws te ondernemen en nu is er een mooie folder Route 50 Veluwe Route 66.“

Op de kaart in de folder zijn de twee routes in beeld gebracht. Route 50 is beschreven, route 66 is te downloaden als GPS-track. Voor de ATB-route is geen vergunning nodig. De kaart geeft duidelijk aan waar je op kunt stappen en waar je elkaar kunt ontmoeten. Bovendien is er een lijst opgenomen van 50 Points of Interest. Het parcours is niet gebonden aan een datum of tijdstip.

“We hebben het traject uitgezet rondom de gemeente Brummen. De toerfietsroute gaat langs meerdere bezienswaardigheden. De route is te fietsen als dagtocht, maar ook uit te smeren over meerdere dagen. Wij controleren de route regelmatig en houden deze up to date. De fietsers moeten natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan”, zegt Annemieke.

Meer informatie