Van alle tijden: met de kleintjes naar de dieren kijken

Twee intieme dierenparkjes

Van alle tijden: met de kleintjes naar de dieren kijkenNatuurlijk zijn er de Apenheul in Apeldoorn en Burgers zoo in Arnhem. Daar kunnen we niet tegenop. Willen we ook niet. Onze dorpse dierenparkjes zijn speciaal voor mensen met baby’s en peuters. Die hoeven nog niet zo veel en zo snel.

Wat doet het geitje? En het kipje? Kijk die kalkoen met zijn lellen en de pauw met zijn mooie veren! Wie kleine kinderen of kleinkinderen heeft, weet dat de versnelling eventjes fors omlaag mag. Een paar diertjes, een bankje in de zon en een zandbak, meer dan genoeg.

Dan kun je terecht op kinderboerderij Kiboe Eerbeek en in Dierenpark ’t Goor in Brummen. Er gebeurt gelukkig niet veel, want er gebeurt al meer dan genoeg. Op Kiboe loop je tussen de koeien, ezels, pony’s, allerlei vogels en pluimvee, schapen, geiten, konijnen en een varken. Het park is zeven dagen per week open.

Kiboe is werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding verzorgen zij de dieren. In het winkeltje zijn eieren, appelmoes, mosterd, jam, boerenjongens, tokkelroom en cadeautjes te koop. Er zijn speeltoestellen en op het terras is koffie, limonade en ijs.

Op Dierenpark ’t Goor lopen de meeste dieren door elkaar heen over een afgebakend stuk binnen een park. Als Zwiep aan het voeren is, mag je helpen. Bij mooi weer in de zomer mag je binnen het hek op woensdag van 2 tot 4. De pauw pronkt graag met zijn veren. De konijntjes huppelen vrolijk rond en er zijn veel damherten en een koppel walibi’s. Geniet van de onthaasting en ga lekker picknicken bij de zandbak.

Meer informatie

  • Kiboe
  • ‘t Goor
    • Goeman Borgesiusstraat 37, 6971 DJ Brummen
    • Facebook.