Tonden Theater Toer

Kleinschalig theaterfestival in landelijke omgeving

Tonden Theater ToerDe theater tour bestaat uit meerdere, korte voorstellingen bij mensen thuis. Met je eigen fiets ga je van het ene naar het andere podium. Allen gelegen in Tonden, een buurtschap van de gemeente Brummen. De organisatie heeft een neus voor talent en selecteert artiesten uit heel Nederland.

Het theaterfestival ziet er elk jaar een beetje anders uit. De laatste keer voerde het festival langs zes podia in de buitenlucht, waar dichters een kwartier voorlazen uit eigen werk. De keer ervoor was je te gast bij vier bewoners en verschilden de voorstellingen van cabaret tot theater tot muziek.

De bewoners onthaalden het publiek met een persoonlijk praatje over hun huis. En daarna ging de voorstelling van start. Het theaterfestival begint en eindigt in wat vroeger de school was. Daar is koffie, iets te eten en de borrel na afloop. En daar wordt ook bekend gemaakt hoe het publiek wordt opgesplitst in subgroepen en welke route elke groep fietst. Natuurlijk fietst er een begeleider mee, zodat je niet hoeft te zoeken en niet hoeft te verdwalen.

Het festival vindt plaats in september. Van theater naar film. De organisatie van BrummenseBuiten- Bios ziet vele films en het internationale filmfestival in Rotterdam om vervolgens twee films te selecteren voor onze buitenbios. Bioscoop in de open lucht de laatste donderdag vóór en ván de grote vakantie van Regio Midden. Eigen stoel en versnaperingen meebrengen.

Meer informatie