Viewpoint Posbank

Touren of koersen over 60 km weggetjes

Touren en koersen Viewpoint PosbankOp Routeyou.com hebben wij een tocht op verharde wegen uitgezet vanuit het Marktplein in Brummen. Het is een prachtige route voor een klassieke auto en een tourmotor. Goede tourwegen en een magnifieke omgeving. Trek er gerust een dagje voor uit.

De omgeving van Brummen leent zich uitstekend voor touren. Veelzijdige natuur, aardige dorpskernen, prachtige buitengebieden, al dan niet ondergelopen uiterwaarden, grote heidevlakten, heuvelachtig bos en tunnels van geboomte met gebladerte. Het is gewoon mooi.

Startplaats is Brummen, maar de tocht kan ook opgepakt worden in Eerbeek, Beekbergen, Hoenderloo, Arnhem Schaarsbergen, Velp, Rozendaal, Rheden en Dieren. De thermoskan mag natuurlijk mee, maar het aanbod van horeca is ruim voldoende. Een gezellig terras in de zomer, een warme ‘herberg’ in de winter.

De route kan ook goed verreden worden op de racefiets. Een aantrekkelijke ronde van 93.3 kilometers. Met 350 meter is het aantal hoogtemeters bescheiden te noemen. Ze behelsen enkele langere stukken vals plat en enkele kuitenbijters tot 5% rond de Posbank. “Enkele honderden meters fietste ik samen op met een reetje. Totdat wij elkaar plotseling aankeken, toen sprong het reetje het bos in.”

Meer informatie

Route via routeyou.com te downloaden op GPS. Persoonlijke ervaringen kun je daar ook opschrijven. Wij zijn benieuwd.