Wandelen door hooilanden

Van november tot en met mei: Laarzen mee!

Wandelen door hooilandenIn 2013 wordt in Hall begonnen met een bijzonder natuurproject. Samen met Natuurmonumenten en het Waterschap Vallei en Veluwe hebben Jantine Peters en Jaap Grolleman 25 ha. van hun landbouwgrond afgegraven en laten omvormen tot natuurgebied.

Het paar bezit een melkveehouderij aan de rand van de Eerbeeksche Hooilanden. Jantine Peters over de totstandkoming van het gebied: “Op onze grond is de bovenlaag afgegraven en verwijderd. We hebben zo weer de natte hooilanden van vroeger kunnen creëren. Dit heeft een gunstig effect op het herstel van de naastgelegen Empese en Tondense heide.”

Het natuurgebied is toegankelijk voor wandelaars. Het wandelpad voert door de Eerbeeksche Hooilanden en de Empese en Tondense heide. “De rode wandelroute is 5 en de gele is 7.5 kilometer. Beiden gaan van start vanaf de P op de Hallsedijk. De gele route kan ook gewandeld worden vanaf het toegangshek van onze melkveehouderij, dan is de afstand 5.5 kilometer.

Aan de gele route is een fietstocht van 12 kilometer gekoppeld. Deze begint bij de Toerist i in Eerbeek en gaat langs diverse bezienswaardigheden. Daarna vervolg je de route te voet”. De wandel- en de fietsroute zijn door Jantine Peters en Jaap Grolleman zelf in elkaar gezet. “Omdat we geen opvolger hebben voor ons bedrijf hebben we ons grondgebied een andere bestemming gegeven. Van de grond die we niet meer nodig hebben is natuurgebied gemaakt. We willen mensen laten genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft”.

Meer informatie

  • Start P, Hallsedijk, Empe, nabij Van Hasseltpaadje
  • Start melkveehouderij, Lendeweg 4, 6964 CK Hall
  • Start fietstocht Toerist i Eerbeek, Stuijvenburchstraat 36, 6961 CW Eerbeek.