Zelf doen

Eindeloos spelen en ontdekken

Zelf doen“Kijk”, zegt Sanne, “Zelf gemaakt.” In haar handen een hart van piepschuim met daarop ‘Diesel’, “Zo heet mijn hond”. Ergens anders is Luuk uiterst geconcentreerd aan het lassen. Hij maakt een luchtballon van strippen ijzer en touw. Lei en Eva laten hun bootje te water. Blijft-ie drijven?

De Spelerij/Uitvinderij is speeltuin, werkplaats en tentoonstellingsruimte in een. Vooral geschikt voor iets grotere kinderen. Beeldend kunstenaar Jos Spanbroek bedacht speeltoestellen van afgedankt materiaal. Met eigen kracht en behendigheid zet je die wonderbaarlijke constructies zelf in beweging.

In de speeltuin gaat überhaupt niets vanzelf. Na de Spelerij kwam de Uitvinderij. In deze grote overdekte werkplaats kun je met allerlei materialen zelf dingen maken. Plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden, vacuüm vormen, naamplaatjes slaan, een verf-spettertekening maken en metaal bewerken. Met echt gereedschap.

De Dierense Speeltuin is een speelpark van 13.000 m2, dus je bent er voorlopig niet uitgespeeld. Wippen en schommels, een skelterbaan, een klauterboom, springkussen, gekke en brede glijbanen, het is er allemaal. Je kunt er limonade, koffie en een ijsje krijgen, maar je mag ook je eigen picknick meebrengen. Zeer betaalbaar, want al het werk wordt door vrijwilligers gedaan. Met voorzieningen voor kinderen in een rolstoel. Voor grote én kleine kinderen leuk.

In beide parken is een waterbassin met fonteinen waar je in en op mag. Dus zwemspullen mee.

Meer informatie