Zwemmen

“Mam, gaan we vandaag weer zwemmen?”

ZwemmenBuiten zwemmen kan in Eerbeek, in zwembad Coldenhove. Binnen zwemmen kan in Brummen, in zwembad Rhienderoord. En dan kun je natuurlijk ook nog zwemmen in natuurwater.

Zwembad Coldenhove is een verwarmd buitenbad. Het heeft een 25 meter banenbad, ondiep kleuterbad met lange glijbaan, nog ondieper peuterbad, grote ligweide met volleybalveld, kiosk met snacks. Het bad wordt milieuvriendelijk verwarmd door gebruik te maken van de restwarmte van papierfabriek Coldenhove.

Temperatuur van het water is rond 23°C. Overigens dateert het zwembad van 1921. Het werd destijds aangelegd als privébad van de familie Huiskamp, maar werd al snel opengesteld voor iedereen.

Zwembad Rhienderoord is een verwarmd binnenbad. Het heeft een 25 meter banenbad, waarvan een deel met beweegbare bodem. Een peuterbad, whirlpool, sauna en een turksstoombad. Er zijn aparte tijden voor banenzwemmen en aparte banen voor snelle zwemmers. Temperatuur van het water is ruim 29°C. Een grote plas en op de oever gras. Dat is Zwemplas ’t Gat van Cortenoever. Je kunt er zwemmen met bal, luchtbed en rubber boot.

Wil je ook een ballenlijn, enkele zandstrandjes en een ijsje, dan kun je naar Recreatieplas Bronsbergen in Zutphen. Nog iets verder weg en met nog meer voorzieningen is recreatiegebied Bussloo.

Meer informatie